Отчитайки изискванията на съвременния свят, „Еколин” ЕООД с екипа си от млади специалисти, с амбиция и целенасоценост, предлага в своите ателиета услуги в помощ на домакинствата, на малкия частен хотелиерски и ресторантьорски бизнес. Ние Ви предлагаме – химическо чистене, пране и гладене на текстилни и кожени изделия със съпътстващите ги дейности, репаратура на обувни изделия и корекция на текстилни и трикотажни шевни изделия, за да улесним Вашето ежедневие и Ви осигурим малко комфорт и удобство.

 • Пране на текстилни изделия

  “Еколин” предлага индивидуално и корпоративно, професионално пране. Перилният процес се извършва в професионални перално – центруфугални машини с дозиращи системи и с пълен електронен контрол на всички функции. Системите за автоматично дозиране на течните перилни препарати осигуряват точно определени параметри на основните показатели: количества вложени детергенти, подходяща температура за активното им действие върху материите, точно определено зададено време за въздействие. Те гарантират постоянно качество и ефективност.

  Приемат се поръчки за пране на трикотажни изделия, текстилни облекла, спално бельо и домашен текстил – олекотени завивки, одеала, пердета, завеси и др. Изключително внимание се обръща върху официалните рокли и сватбени костюми, чийто аксесоари, воали и орнаменти не позволяват химическо почистване.

 • Химическо чистене на текстилни и кожени изделия

  Химическото почистване на текстилни и кожени изделия (сухо почистване без вода) се извършва в специализирани машини за химическо чистене, които работят с химически разтворител. Те са с абсолютно затворен работен цикъл, снабдени с ЕКО филтър с контрол на налягането. Произведени са в Европейския съюз и отговарят на нормите на Европейската общност. Машините са с микропроцесорен контрол на почистващия процес.

  Преимуществата на химическото чистене са:

  • изключителната му способност да отстранява органични петна (масла, мазнини, мас, восъци и др.),
  • по – високото специфично тегло на разтворителя от това на водата, повишава механичното въздействие по време на перилния процес,
  • ниския вискозитет и ниското повърхностно напрежение повишават проникването на разтворителя между влакната, за да се разтворят бързо замърсяванията,
  • изключително щадящ за материи от естествени материали и бои, за модни, дизайнерски облекла,
  • предназначен за почистване на облекла от материи, силно чуствителни към водата (като вълна, лен, памук, естествена коприна и др.), много ефективен и към полиестерни материи,
  • запазва точните размери и параметри на дрехите, реагира директно само със замърсяванията между влакната.
 • Уетклийнинг на текстилни и кожени изделия

  „Еколин” прилага новата изцяло революционна система за почистване на облекла от деликатни материи с вода (текстилни и кожени изделия) – „уетклийнинг”. Процесът протича в специализирани машини за уетклийнинг с използването на екологични биоразградими сапуни. Чрез този метод могат да се почистват изделия от вълна, памук, коприна, булчински рокли, кожа, велур и др. „Уетклийнингът” е алтернативен вариант на химическото почистване, като вместо разтворител, основният действащ почистващ агент е водата.

  Преимуществата на „уетклийнинга” са:

  • изключително здравословно и безопасно почистване, екологично чисто,
  • приятен, свеж мирис на облеклата,
  • някои петна се почистват по-лесно – тези от захар, сол, питиета, пот, мляко и др.

  За да е ефективен, „уетклийнингът” изисква отлично познаване на материите, много опитен обслужващ персонал, висококвалифицирани специалисти.

  „Еколин” Ви препоръчва тази услуга при НАС!

 • Гладене

  Специално внимание в „Еколин” се обръща на процеса на гладене, като един от най-отговорните етапи от целия затворен цикъл на почистването, защото той допринася за придаване на изисквания окончателен завършен вид на изделията. Извършва се с използване на гладачни маси с подгряване и обдухване, парни манекени и каландри. Осигурява на изделията възстановяване на формата, придава им линия и краен щрих.

 • Багрене на текстилни изделия и боядисване на кожени облекла и чанти

  Предлагаме багрене на текстилни изделия и боядисване на кожени облекла.

  В случай, че е необходимо да освежите избелели текстилни изделия, като дънки, блузи, тениски, якета и др. или просто искате да промените основния им цвят, можете след консултация със специалистите в ателиетата, да изберете подходящия цвят от нашия каталог, в който са представени петнадесет основни цвята. В зависимост от базисния цвят на изделието, състава на плата и цвета на избраното багрило се постига определен цвят или нюанс. За постигане на желания дълготраен ефект, облеклата преминават през няколко последователни етапа: багрене – автоматизиран, високотемпературен процес на проникване на багрилото в тъканта и допълнителна обработка за фиксиране на цвета.

  Технологията на боядисване на кожените изделия е съобразена с технологията на боядисване на естествените кожи. Гаранция за качеството на боядисване е използването на материали на водещи световни фирми. Цветът за всяко облекло се тонира индивидуално. Оптимални резултати се получават при боядисване на изделието в оригиналния му фабричен цвят. Облеклата преминават през няколко последователни етапа на обработка: основно боядисване (апретиране) и нанасяне на повърхностно финишно покритие (финиширане).

  Изделията придобиват отново почти оригиналния си фабричен вид.

 • Почистване на кожени изделия

  „Еколин” разполага с отлични специалисти за почистване и възстановяване на облекла от велур и напа, за възвръщане на първоначалният им блясък и чистота. Почистването и репаратурата на обувки, куфари и чанти се извършва от професионалисти – кожари.

 • Почистване на дома

  На място у дома!

  Комплексно почистване на прозорци и дограма, обезпрашаване, почистване на всички подови настилки, основно почистване на бани и кухненски помещения, дезинфекциране, освежаване и привеждане на вашият дом или офис в уютен и чист кът за почивка и работа.

 • Почистване на килими, мокети и тапицерия
  (мека мебел, матраци и столове)

  На място у дома!

  Почистването включва прахосмучене, химична обработка на силно замърсени участъци и петна със специални препарати, пране (омокряне, изсмукване и машинна обработка с четки), сушене, финишна обработка. Процесите се извършват с професионални почистващи машини. Препаратите, които се използват, са съобразени с европейската нормативна база за екологичност, антистатичност, антибактериалност и антиалергичност.
  Извършва се:

  • Почистване с пара
  • Сухо почистване
  • Почистване чрез екстракция с гореща вода
  • Ензимно почистване
  • Дълбоко почистване
 • „Зелени“ услуги

  Наричаме ги “ЗЕЛЕНИ” услуги!

  Извършваме ги, защото сме загрижени и отговорни

  За Вас, За Нас и за Природата около нас!

  Нашите ателиета са подредени като „аптеки”, в тях ухае на свежест и чистота, защото Ние полагаме грижи за това:

  • Грижим се за здравето на нашите клиенти и служители като използваме органични почистващи препарати, които са безвредни и безопасни, антиалергични и анстистатични. Изделията се почистват при щадящи материите температури с използването на ново поколение сапуни, прахове и химикали – биоразградими, на естествена основа.
  • Машините за химическо чистене са оборудвани с вграден ЕКО филтър – най- ново поколение. Те минимизират отделянето на органичния разтворител до много ниски граници. Извършва се многократно филтриране и постоянно дестилиране на разтворителя, които го поддържат винаги чист и безопасен.
  • Внедрили сме системата „Уетклийнинг” – система, която е „Зелената алтернатива” на „химическото чистене. Използват се вода и специално разработени екологични препарати за почистване на чувствителни и деликатни материи без деформация на размери и проблеми с багрите на тъканите.
  • Използваме високо технологични машини, които са енергоспестяващи. Търсим непрекъснато начини да намалим разходите по използването на електрическата енергия и по този начин да Ви предоставим услуга, с по-ниска себестийност.
  • Компресор с ниско енерго потребление осигурява сухият въздух, необходим за машините за химическо чистене.
  • Внедрили сме „умното използване” на водата, като сме създали постоянен резервоар с достатъчно количество вода за ползване при необходимост. Чистата вода не се изхвърля, а се използва в процесите на охлаждане и нагряване.
  • Еколин насърчава клиентите да връщат закачалките за повторна употреба и рециклиране.
  • Много прецизно са разположени отделните работни зони, така че да бъде осигурено използването на топлината от работещите машини и вентилацията на помещенията.
  • Непрекъснато търсим нови технологии при обработката на изделията и нови консумативи в съответствие с ЕКО нормите и изискванията на съвремието и бъдещето.

  Всички ние обитаваме ПЛАНЕТАТА, заедно с ВАС, и затова се стремим да я предпазим от негативно въздействие, за да имаме по-здрава околна среда за нашите деца, за децата на нашите деца.

Изпълнението на поръчките са съответно – за 24 и 72 часа, както и експресна за 2 часа според индивидуалните изисквания на всеки клиент.

По задание на „Еколин” екип от софтуерни специалисти е разработила специализиран софтуер, който улеснява обслужването на клиентите и не позволява грешки при приемането на поръчките и тяхното финализиране.

Не е необходимо да съхранявате и пазите бележки, защото за Ваше удобство служителите с използването на програмата, лесно и бързо могат да Ви обслужат: да Ви предоставят необходима информация или да Ви предадат готовите изделия!

„Еколин” предлага доставка на изделията „от врата на врата” с безплатен за клиента транспорт!